Fomokfúvó és fröccsöntő nehézgépek mozgatása

Fomokfúvó és fröccsöntő nehézgépek mozgatása Budapest

Fomokfúvó és fröccsöntő nehézgépek mozgatása Budapest

Fomokfúvó és fröccsöntő nehézgépek mozgatása Budapest Kossuthfalva

Fomokfúvó és fröccsöntő nehézgépek mozgatása Budapest Kossuthfalva

A homokfúvó és fröccsöntő berendezések rendkívül masszív, súlyos gépek, amelyek mozgatása és szállítása különleges követelményeket támaszt. A homokfúvó nagy, téglatest alakú, több tonnás kamrából áll, amelynél a pontos méretek és súly ismerete alapvető a mozgatáshoz. A fröccsöntő gép pedig több egységből, köztük a fröccsöntőből, az öntőformákból, a nyomóegységből és egyéb elemekből épül fel. Mindezen eszközök darabonként akár 5-50 tonnát is nyomhatnak.

Ezen berendezések mozgatásához és szállításához tehát speciális, nagy teherbírású darukra, tehergépkocsikra, továbbá képzett kezelőszemélyzetre van szükség. A feladat előtt mindig pontos tervet kell készíteni, amelyben rögzítik az egyes elemek méreteit, súlyát, az emelési és szállítási sorrendet. Feltüntetik a szükséges biztonsági intézkedéseket is, hogy egyik elemet se sértsék meg vagy ne borítsák fel.

A homokfúvó mozgatásakor külön figyelmet kell fordítani arra, hogy a finom őrlemény ne ömöljön ki, és a gép szerkezete se sérüljön. A fröccsöntő berendezésnél pedig lényeges, hogy az egyes, akár több tonnás egységeket pontosan illesszék össze a szállítás után. Mindez speciális szaktudást és gyakorlatot igényel a mozgatást végző cégektől és munkásoktól.

Összességében a homokfúvó és fröccsöntő gépek mozgatása komplex feladat, amihez mindenképpen ajánlott hozzáértő, a nehézgép szállításban járatos cégeket megbízni. Ők rendelkeznek a megfelelő eszközökkel és szaktudással ezen speciális szállítmányok kezeléséhez.
Fomokfúvó és fröccsöntő nehézgépek mozgatása