Fomokfúvó és fröccsöntő nehézgépek mozgatása

Fomokfúvó és fröccsöntő nehézgépek mozgatása Pilisborosjenő

Fomokfúvó és fröccsöntő nehézgépek mozgatása Pilisborosjenő

A homokfúvó és fröccsöntő berendezések rendkívül masszív, súlyos gépek, amelyek mozgatása és szállítása különleges követelményeket támaszt. A homokfúvó nagy, téglatest alakú, több tonnás kamrából áll, amelynél a pontos méretek és súly ismerete alapvető a mozgatáshoz. A fröccsöntő gép pedig több egységből, köztük a fröccsöntőből, az öntőformákból, a nyomóegységből és egyéb elemekből épül fel. Mindezen eszközök darabonként akár 5-50 tonnát is nyomhatnak.

Ezen berendezések mozgatásához és szállításához tehát speciális, nagy teherbírású darukra, tehergépkocsikra, továbbá képzett kezelőszemélyzetre van szükség. A feladat előtt mindig pontos tervet kell készíteni, amelyben rögzítik az egyes elemek méreteit, súlyát, az emelési és szállítási sorrendet. Feltüntetik a szükséges biztonsági intézkedéseket is, hogy egyik elemet se sértsék meg vagy ne borítsák fel.

A homokfúvó mozgatásakor külön figyelmet kell fordítani arra, hogy a finom őrlemény ne ömöljön ki, és a gép szerkezete se sérüljön. A fröccsöntő berendezésnél pedig lényeges, hogy az egyes, akár több tonnás egységeket pontosan illesszék össze a szállítás után. Mindez speciális szaktudást és gyakorlatot igényel a mozgatást végző cégektől és munkásoktól.

Összességében a homokfúvó és fröccsöntő gépek mozgatása komplex feladat, amihez mindenképpen ajánlott hozzáértő, a nehézgép szállításban járatos cégeket megbízni. Ők rendelkeznek a megfelelő eszközökkel és szaktudással ezen speciális szállítmányok kezeléséhez.
Fomokfúvó és fröccsöntő nehézgépek mozgatása