Hőszivattyú emelés és szállítás

Hőszivattyú emelés és szállítás Budapest

Hőszivattyú emelés és szállítás Budapest

Hőszivattyú emelés és szállítás Budapest Hársakalja

Hőszivattyú emelés és szállítás Budapest Hársakalja

A hőszivattyúk nagy méretű, masszív berendezések, amelyek mozgatása és szállítása körültekintést igényel. A hőszivattyúk akár több tonnás súlyúak is lehetnek, ezért emelésükhöz speciális, nagy teherbírású daruk szükségesek. Az emelést és rakodást csak erre képzett kezelő személyzet végezheti.

A hőszivattyú mozgathatósága érdekében gyárilag úgy tervezik és építik le őket, hogy szétszedhető legyen kisebb egységekre, modulokra. Így az egyes részek külön darukkal emelhetők és szállíthatók, majd az új helyen ismét összeszerelhetők. A szétszerelés és összeszerelés olyan szaktudást igényel, amely csak a gyártó által képzett és tanúsított szerelőknél van meg.

A hőszivattyú egyes elemeinek szállításához gyakran külön erre a célra tervezett platós tehergépkocsikat és szállítójárműveket használnak. Ezekbe az elemeket külön-külön daruval emelik be és rögzítik, hogy szállítás közben se sérülhessenek vagy borulhassanak fel.

A hőszivattyú mozgatása és szállítása komplex feladat, amelyhez mindenképp ajánlott szakember cégeket és személyzetet bevonni. A folyamat minden egyes lépését tapasztalt személyek felügyelik, hogy ezzel garantálni tudják a magas értékű berendezés épségét és azt, hogy az új helyen azonnal üzemképes állapotba kerülhessen. A professzionális cégek vállalása mellett szól az is, hogy rendelkeznek a hőszivattyú emeléséhez és szállításához szükséges speciális eszközökkel és járműparkkal.
Hőszivattyú emelés és szállítás