Páncélszekrény és Nehézgép mozgatás

A páncélszekrények és egyéb nehéz berendezések, gépek szállítása és mozgatása speciális felkészültséget és eszközöket igényel. Ezek a szekrények és berendezések rendkívül masszívak és nehezek, több száz kilogrammtól akár több tonnáig terjedhet a súlyuk. Az ilyen teheráruk mozgatásához és szállításához speciális emelőeszközök, daruk, tehergépkocsik szükségesek.

A szállítást minden esetben alapos tervezés előzi meg. Felmérik a mozgatandó teher méreteit, súlyát, az emelési és szállítási útvonalat, figyelembe veszik az esetleges akadályokat. Mindezek alapján határozzák meg a szükséges eszközöket, a tehermozgatás lépéseit és a megfelelő biztonsági intézkedéseket. Általában különleges, nehézteher-szállításra alkalmas kamionokat és darukat, emelőket vesznek igénybe, amelyek kezeléséhez is speciális képzettség szükséges.

A páncélszekrények estében kiemelt figyelmet kell fordítani arra, hogy a szállítás során ne sérüljön meg a szekrény és ne legyen kompromittálva a benne tárolt érték és vagyontárgyak biztonsága. A szállítóeszközöket is úgy kell kiválasztani, hogy elbírják a páncélszekrény súlyát, térfogatát, és az igénybe vett útvonalon átférjenek az esetleges szűk keresztmetszeteken. A mozgatás minden lépését tapasztalt és erre kiképzett szakembergárda felügyeli.
Páncélszekrény és Nehézgép mozgatás